Zapečena boranija sa piletinom
- 29.12.2024
- Željanine čarolije

Potrebni sastojci:
Priprema:
Zapečena boranija sa piletinom
4-5 karabataka 350 g boranije so biber suvi začin 1 supena kašika brašna
1 supena kašika aleve paprike
Pileće meso začiniti sa suvim začnom te naglo zapeći na visokoj temperaturi kako bi dobili lijepu smeđu boju. Kada meso dobro porumeni dodavati po malo vode kako bi se lagano dinstalo. Dinstanje traje ukupno 10-ak minuta. U saft I meso dodati opranu boraniju, začiniti sve po ukusu I u to dodati dvije pune čaše vode. Brašno I slatku papriku umješati sa malo vode kako se ne bi stvorile grudvice, I u to dodati 3-4 čena bijelog luka. Sastaviti I sve lijepo sjediniti sa buraniom I mesom. Zapeći u rerni.
Kao prilog poslužiti kiselo vrhnje.
Vrijeme pečenja:
15 minuta
Temperatura:
180 stepeni
Priprema:
Zapečena boranija sa piletinom
4-5 karabataka 350 g boranije so biber suvi začin 1 supena kašika brašna
1 supena kašika aleve paprike
Pileće meso začiniti sa suvim začnom te naglo zapeći na visokoj temperaturi kako bi dobili lijepu smeđu boju. Kada meso dobro porumeni dodavati po malo vode kako bi se lagano dinstalo. Dinstanje traje ukupno 10-ak minuta. U saft I meso dodati opranu boraniju, začiniti sve po ukusu I u to dodati dvije pune čaše vode. Brašno I slatku papriku umješati sa malo vode kako se ne bi stvorile grudvice, I u to dodati 3-4 čena bijelog luka. Sastaviti I sve lijepo sjediniti sa buraniom I mesom. Zapeći u rerni.
Kao prilog poslužiti kiselo vrhnje.
Vrijeme pečenja:
15 minuta
Temperatura:
180 stepeni
Povezani članci

